Over mij

Welkom op mijn persoonlijk profiel.

Mijn naam is Monique Onvlee, moeder van 2 kinderen en woonachtig in Lelystad.

Ik heb van 1 van mijn passies mijn beroep gemaakt. Ik ben een ICT’er in hart en nieren. Tijdens mijn loopbaan heb ik al vele functies met plezier mogen vervullen. Zo ben ik programmeur geweest (Magic en CQCS), 3de lijn support medewerker, applicatiebeheerder, databasebeheerder, data analyst, Project Manager, Manager Engineer, Teamleider Professional Services en Systeemontwerper. Ik heb al die functies ook met veel plezier en kwalitatief uitgevoerd. Als je mij vraagt wat ik later wil worden? Ik vind het allemaal leuk om te doen. Met deze reden ben ik momenteel ook als ZZP’er actief (Lemon IT). Op die manier kan ik mijn skills op alle gebieden blijven inzetten en alleen maar verder verbeteren.

Naast full-time werken en mijn kinderen heb ik nog wel veel meer passies, waaronder Anime. Vooral oude anime zoals Love Hina, Inu Yasha en Berserk zijn bij mij op mijn netvlies blijven staan. Ook anime van nu zoals Naruto en Death Note kan ik enorm waarderen.

Een andere passie van me is lekker creatief bezig zijn.

In oktober 2016 overleed mijn vader. In maart 2017 heb ik toestemming gekregen van het arrondissement rechtbank in Amsterdam om zijn stichting over te nemen. Stichting STILA (voluit Stichting Licht Amusement) zat na zijn overlijden zonder bestuur. Deze stichting ging niet over van erfrecht dus hier was een overname verzoek voor nodig. Op dit moment ben ik Stichting STILA aan het uitwerken bij de notaris zodat ik deze stichting kan omzetten in een stichting voor aansporing van creativiteit.

Ik zie het creatief bezig zijn als een manier om mijn gedachten op een rij te zetten. Sorteren, bedenken, maken, afbreken, weer maken… totdat het naar mijn zin is.

Mijn profiel draait vooral om het creatief zijn met handwerk, maar ook in mijn leven als een ICT’er is het belangrijk om creativiteit tot uiting te brengen. Er is allereerst niet op alles een pasklaar antwoord dus zul je op veel momenten creatief moeten zijn om oplossingen te bedenken voor moeilijke vraagstukken. Ook komt er bij veel projecten design werk kijken. Iets waar ook je creatieve geest aan het werk voor moet worden gezet. En wat denk je van analyses? Niet alleen heb je hiervoor een analytisch vermogen nodig, maar moet je ook nog eens creatief kunnen omgaan met alle data. Om veel data op een goede manier te kunnen analyseren grijp ik al gauw naar mijn SQL kennis. Uploaden naar een database, sorteren, filteren, vergelijken en vooral controleren. Alleen met een vast concept of proces red je het niet. Je zult bij nieuwe data weer opnieuw moeten beginnen met uitdenken van de juiste weg en andere query’s moeten schrijven. Door query’s op Google te zoeken zul je misschien je talenten verbeteren, maar je zult ze toch zelf in een model moeten gieten om de correcte data eruit te halen. Wat denk je van een goede web designer? Deze zijn alleen goed als ze voor iedere website een uniek en creatief concept uitwerken. Maak je als webdesigner altijd dezelfde websites, dan ben je meer een fabriek dan uniek.

Nee, een goede ICT’er zal creatief moeten zijn om te overleven in de huidige maatschappij. Volg je alleen de weg die al uitgestippeld is, dan zijn er voor jou 10 anderen en zul je het niet ver schoppen.

Creatief bezig zijn heeft mij enorm geholpen tijdens moeilijke periodes in mijn leven en ik ben ervan overtuigd dat er veel meer mensen baat bij kunnen hebben. Niet alleen zet je hiermee je hersenen aan het werk, ook beïnvloed het vele beslissingen die je maakt. Dan heb ik het nog niet eens gehad over de trots die je voelt als je vanuit het niets, iets hebt gemaakt.

Ik ben ervan overtuigd dat creativiteit niet aangeboren is. Het is een manier van leven. Het is een manier van denken. Het is een manier van doen. U bent de enige die uw creatieve creaties mooi zal moeten vinden al is het natuurlijk wel fijn als er andere liefhebbers van uw artistieke creaties zijn. En eerlijk, ik heb ook niet alles wat ik heb gemaakt mooi gevonden. Het draait bij mij vooral om het uiteindelijke doel. Trots zijn op wat ik creëer en plezier hebben tijdens het uitwerken en ziet het er niet zoals ik had gedacht, dan begin ik gewoon weer opnieuw.

Wilt u ideeën opdoen of zoekt u iets unieks? Op deze website zult u genoeg ideeën op kunnen doen. U mag mij altijd contacten voor meer informatie of tips & tricks.